Case: Studio Festivale – Een nieuw Festival (dat nooit van start ging)

Deze content is 4 jaar oud. Graag hiervoor je aandacht als je onderstaande artikel leest.

› Projectomschrijving:
Een samenwerking met Europa’s grootste festivalpartijen voor een gloednieuw festival in het zuiden des lands: STRAF_WERK, Pleinvrees, Elrow, The Masquerade By Claptone, Braaf & Losjes. Een line-up zoals het zuiden van het land nog nooit gezien heeft.

 

› Doelstelling:

› Campagne: het neerzetten van de brand image van Studio Festivale en 25.000 bezoekers trekken naar het E3 terrein in Eindhoven
› Media doelstelling: technische opzet en implementatie van de website, behalen van groot uniek bereik onder de doelgroep, creëren van engagement, website verkeer en conversie

 

› Media strategie:

Apenkooi verzorgde de creatieve aanpak, IM Lounge de technische en strategische invulling. Met de USP’s die het festival te bieden had kón het niet missen: een internationale line-up, énorm festivalterrein en samenwerkingen met bekende food- en fashionmerken om het festival een culturele en culinaire twist te geven. Een festivals waar kunstenaars uit elke discipline kunnen samenkomen.

 

Doelgroepen van vergelijkbare events in deze regio verkochten binnen uren uit. De doelgroep stond duidelijk te springen om Studio Festivale. We creërden daarom een strategie afgestemd op deze eerdere events, door bezoekers van de social pagina’s, kaartkopers, artiestpagina’s en partners aan te spreken met campagnes voor het facebook event, de line-up video’s en .

 

› Resultaat:

En toen kwam daar het corona-virus, die het vloerkleed vandaan trok onder elk evenement dat in 2020 in Nederland zou plaatsvinden. Om te capitaliseren op de positieve aanloop die we hadden gemaakt, plaatsen we nog altijd berichten en is lange termijnsinzet onderbroken.
[TO BE CONTINUED]

 

› Expertises:

Display Advertising, E-commerce, Email Marketing, Marketing Automation, Project Management, Search Engine Advertising (SEA), Search Engine Optimising (SEO), Social Media Advertising, Website

 

› Meer weten over deze case of klant?

Neem eens contact met ons op: telefoon +31(0)207727577 of email contact@imlounge.nl.

IM Lounge About the author

info@imlounge.nl

IM Lounge is een Media Performance agency. Wij ontwikkelen media strategieën en doen media-inkoop. Wij zorgen voor de juiste boodschap, voor de juiste doelgroep op het juiste moment. Daarbij geloven wij dat mediastrategie tegelijkertijd met de creatie strategie moet worden ontwikkeld.