Daelmans Stroopwafels draait internationale campagne met ACE bureaus Blauw Gras en IM Lounge


Amsterdam, 10 april 2024 – Daelmans Stroopwafels timmert hard aan de weg om het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten te veroveren met hun heerlijke stroopwafels. De merkcampagne ging vorig jaar van start na de gewonnen pitch van social bureau Blauw Gras en mediabureau IM Lounge. Deze wordt in een jaarcampagne voortgezet, waarbij is gekozen voor een slimme media-aanpak om de merkbekendheid in deze competitieve markten te verhogen.


“ACE | IM Lounge heeft op basis van de juiste data gedreven inzichten een effectieve mediastrategie opgezet, gericht op een selectie aan steden, waarbij factoren als doelgroepgrootte, fysieke retail beschikbaarheid en branche indexen zijn meegenomen. We zijn ervan overtuigd dat deze strategie zal leiden tot een verhoogde top of mind awareness voor Daelmans Stroopwafels.” aldus Rianne van de Ven, Marketing Manager van Daelmans Group.


“We zijn enthousiast dat we de goede samenwerking een vervolg mogen geven, met een mediastrategie die het oer-Hollandse product internationaal op de kaart gaat zetten”, zegt Rutger Schouten, Media Director of ACE | IM Lounge. “De campagne is opgezet in nauwe samenwerking tussen Daelmans, Blauw Gras en IM Lounge, waarbij we merk, creatie en media optimaal op elkaar hebben afgestemd.”


Over ACE | IM Lounge 

ACE | IM Lounge is een media performance agency, onderdeel van een modern netwerk van agencies op het snijvlak van tech & culture. Het mediabureau maakt waardevolle verbindingen tussen merk en cultuur, gevoed door onderzoek, paid media en data gedreven inzichten. Met een team van specialisten accelereren we organisaties die toepasbare data omarmen voor strategische groei. Verpact, KWF, Daelmans Stroopwafels en Signify behoren tot het portfolio. Kijk voor meer informatie op imlounge.nl


Over ACE | Blauw Gras 

ACE | Blauw Gras is een social first agency, onderdeel van ACE. Het bureau laat merken groeien met de kracht van social en transformeert een merk op social tot een social brand. Het bureau gelooft in de grassroots aanpak: creativiteit voor en door de community. Merken die tot het portfolio behoren zijn Samsung, McDonald’s en Videoland. Meer informatie: www.blauw-gras.com


Over Daelmans Stroopwafels

Al sinds 1904 genieten mensen van hun stroopwafels. In Vlijmen (nabij ’s-Hertogenbosch) startte Hermanus Daelmans zijn lokale bakkersbedrijf. Deze eenmanszaak is door de jaren heen uitgegroeid tot een modern, internationaal en zelfstandig familiebedrijf. Maar nog altijd even smaakmakend als toen. Jaarlijks worden er over de gehele wereld voor meer dan één miljard genietmomenten gezorgd.


IM Lounge About the author

info@imlounge.nl

IM Lounge is een Media Performance agency. Wij ontwikkelen media strategieën en doen media-inkoop. Wij zorgen voor de juiste boodschap, voor de juiste doelgroep op het juiste moment. Daarbij geloven wij dat mediastrategie tegelijkertijd met de creatie strategie moet worden ontwikkeld.