Facebook steeds grotere concurrent voor zoekmachines – Emerce (Curated)

Deze content is 9 jaar oud. Graag hiervoor je aandacht als je onderstaande artikel leest.

Consumenten wenden zich steeds vaker tot Facebook om informatie te vinden. Dat gaat ten koste van het gebruik van zoekmachines als Google. Marketeers zijn onvoldoende bezig om hun werk vindbaar te maken buiten de zoekmachines.

Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een onderzoek van Forrester naar de zoek- en vindpatronen van de Amerikaan. Een zoekmachine mag dan wel goed zijn in zoeken, het sociale netwerk van de internetgebruiker helpt hem daadwerkelijk vinden. En steeds beter. Search verloor dertien procent aan ‘vindresultaten’ ten opzichte van vorig jaar, Facebook groeit.

Behalve Facebook blijken ook tv-reclames en -programma’s goede wegwijzers te geven aan de internetter die iets zoekt. Dat kan zo simpel zijn als uitzendingen waarin URL’s worden getoond.

 

Klik door naar het originele artikel: Facebook steeds grotere concurrent voor zoekmachines – Emerce

IM Lounge About the author

info@imlounge.nl

IM Lounge is een Media Performance agency. Wij ontwikkelen media strategieën en doen media-inkoop. Wij zorgen voor de juiste boodschap, voor de juiste doelgroep op het juiste moment. Daarbij geloven wij dat mediastrategie tegelijkertijd met de creatie strategie moet worden ontwikkeld.