Impact van Advertising op Economische Groei 📊

Een recent uitgebreid onderzoek in 17 landen en waarbij gegevens van 1998 tot 2019 werden geanalyseerd, heeft een krachtig inzicht onthuld: adverteren is niet alleen maar een kostenpost; het is een strategische investering die substantiële economische waarde voortbrengt.

Naast zijn economische kracht beschikt reclame over het opmerkelijke vermogen om de consumptie van duurzame producten te bevorderen en positieve verandering te bepleiten.


💡Key Findings:

📈 ROI van Advertising: Gemiddeld draagt elke euro die aan reclame wordt besteed € 10,30 bij aan de economie. Dit is een stijging ten opzichte van een onderzoek van Deloitte uit 2017, waaruit een rendement van € 7 per advertentie-euro bleek.

📈 Economische groei: Reclame is verantwoordelijk voor gemiddeld 13,8% van alle economische groei in de onderzochte landen.

📈 Trends: Uit het onderzoek blijkt dat de impact van reclame op de economische groei door de jaren heen steeds groter is geworden.


🚀 Why This Matters for › IM Lounge:

Als mediastrategie- en inkoopbureau versterken deze inzichten de waarde van wat we doen. We helpen niet alleen merken te groeien, maar we dragen ook bij aan de economische groei in bredere zin. Laten we dus de kracht van adverteren benutten om op meer dan één manier waarde te genereren!


🔗 Lees het volledige rapport hier: https://lnkd.in/e6hb-ZSs

Bron: La Filière Communication, a research institute backed by the French Ministry of Economy


LINKEDIN TAGS: #Advertising #EconomicImpact #ROI #IMLoung e#MediaStrategy

Arno Meijerink About the author

arno@imlounge.nl

Managing Director | T. +31(0)207727577 | M. +31(0)644910844