Leads genereren in 5 stappen

Deze content is 4 jaar oud. Graag hiervoor je aandacht als je onderstaande artikel leest.

Leads zijn potentiële klanten. Het zijn mensen die interesse uiten in jouw organisatie of product. Als organisatie haal je natuurlijk zo veel mogelijk leads binnen. Een goede lead website kan hier enorm bij helpen. Gebruik voor het generen van nieuwe leads de volgende 5 stappen.

 

5 stappen om leads te genereren

 

1. Richt jouw marketing doelen in
Wat wil je bereiken met jouw website? Voor een lead website zal het doel vaak leads generen zijn. Werk jouw doelen uit zodat je deze in gedachten kan houden tijdens het ontwerp van jouw website.

 

2. Koppel jouw marketing doelen aan website onderdelen
Zorg ervoor dat je website onderdelen hebt die je in staat stellen om jouw doel te bereiken. In het voorbeeld van leads generen moet je websitebezoekers iets bieden om hun contactgegevens achter te laten.

 

3. Bouw vertrouwen op
Om bezoekers te overtuigen moeten ze jou vertrouwen. Dit doe je door problemen van bezoekers aan te stippen en bruikbare content aan te bieden die ze kan helpen.

 

4. Wees authentiek in jouw marketing
Maak originele marketing content waarmee je jouw organisatie kan onderscheiden.

 

5. Analyseer de cijfers
Bekijk de prestaties van jouw website om te ontdekken wat werkt en wat niet werkt. Bekijken de bezoekers genoeg pagina’s? Zijn ze lang genoeg op jouw website? Worden de conversie en soft conversiedoelen behaald? Hou de cijfers constant in de gaten om veranderingen en trends te ontdekken.

 

Hierbij hoort eigenlijk een zesde stap: testen
Test verschillende soorten website indelingen, andere knoppen en verschillende soorten formulieren. Blijf de website continu verbeteren om het meeste te halen uit jouw leads website.

 

Hulp nodig bij het genereren van leads? Wil jij ook jouw website testen? Neem contact met ons op!

Arno Meijerink About the author

arno@imlounge.nl

Managing Director | T. +31(0)207727577 | M. +31(0)644910844