Meer engagement met 360 graden foto of video

Deze content is 7 jaar oud. Graag hiervoor je aandacht als je onderstaande artikel leest.

Als je op Facebook actief bent heb je vast eens een 360 graden foto of video gezien: in het kort 360 media. Met bijvoorbeeld Facebook 360 media kan je een interessante ervaring creëren voor je Facebook fans. Wellicht vraag je je af hoe je 360 media kan inzetten voor jouw bedrijf? In deze blog bespreken we onze ervaringen en tips.

 

Waarom 360 media?

In tegenstelling tot reguliere 2D afbeeldingen en videos geeft 360 media je de mogelijkheid om je heen te kijken. Dit kan door je cursor (op desktop) of je vinger (mobiel en tablet) over het scherm te vegen. Een groot verschil met reguliere media is dan ook dat 360 media dan ook veel meer uitnodigt tot interactie. En als adverteerder is het wenselijk dat mensen zoveel mogelijk aandacht aan je uitingen geven. Hierdoor blijft de campagne de ontvanger beter bij.

 

Wanneer iemand over een ondersteunde VR-bril beschikt kunnen 360-foto’s (en video’s) ook hiermee bekeken worden. Dit is veel meeslepender dan het bekijken op een smartphone of desktop. Voor meer over Virtual Reality check onze blog over VR advertenties.

 

360 graden voorbeelden

Voor de meest recente campagne voor Bruynzeel hebben we 360 media ingezet, maar we kijken ook naar hoe andere partijen 360 media inzetten.

 

1. Showcase van producten (Bruynzeel Keukens)

Onze klant Bruynzeel Keukens heeft 360-graden foto’s laten maken van haar nieuwe keukens in de 2017 collectie.

 

Hierdoor konden onder andere Facebook gebruikers rond kijken in de nieuwe keukens (klik op onderstaande voorbeeld om het op Facebook te zien)

 

 

Op het moment van schrijven loopt de campagne nog. We zien nu in ieder geval veel meer engagement (comments, shares, likes etc.) op de advertenties de de reguliere advertenties. Ook de kwaliteit op de site is beter dan de reguliere inzet. Als je meer wil weten wat onze ervaringen zijn, neem dan eens contact op!

 

2. Storytelling (Columbia Sportswear)

In samenwerking met Google is er een onderzoek gedaan naar de effectiviteit van deze 360 graden video. Hieruit kwamen een aantal interessante learnings. 360 behaalde een lager doorkijkpercentage maar leverde veel meer clicks, shares, subscribers en andere bekeken video’s op. Dit was ook terug te zien in het YouTube kanaal van Columbia Sportswear.

 

Ook is getest met een langere 360 video. Deze bleek vaker gedeeld te worden dan de kortere versie. Onderstaande de video: gebruik je muis (of vinger) voor het 360 graden effect.

 

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Voor enkele andere inspirerende voorbeelden van 360 media kun je op deze site van Facebook kijken. Belangrijk is dat 360 media een verlenging is van je creatieve marketing boodschap. We adviseren niet om een campagne te maken voor 360 media, maar een campagne met een sterke boodschap waar 360 media een logisch onderdeel van is. Zet een scherp gerichte campagne in op deze foto’s en/of video’s en je zult zien dat er meer interactie is met je advertenties t.o.v. een reguliere opzet.

 

Specificaties

 

Om 360 media te gebruiken moeten ze voldoen aan specifieke eisen. Neem contact met ons op je wil weten waaraan ze moeten voldoen. Houdt er rekening mee dat bijvoorbeeld Facebook de 360 media comprimeert wat fijn is voor laadtijden maar wel een minder scherp resultaat geeft dan je misschien verwacht. 360 video’s zijn ook in te zetten op YouTube, de specificaties zijn vergelijkbaar met Facebook.

 

Nieuwsgierig geworden naar wat 360 media voor jouw bedrijf kunt betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.

Rutger Schouten About the author

rutger@imlounge.nl

Operations & Lead Media Consultant | T. +31(0)207727577 | M. +31(0)643523463