Snapchat marketing, ben jij er klaar voor?

Deze content is 7 jaar oud. Graag hiervoor je aandacht als je onderstaande artikel leest.

Het aantal Snapchat gebruikers is de afgelopen tijd enorm gestegen. Volgens Emerce heeft het netwerk maandelijks zo’n 200 miljoen actieve gebruikers terwijl de app pas in 2011 uitkwam. Het aantal gebruikers tussen de 18 en 24 steeg in een jaar tijd van ongeveer 25% tot 50%. Tijd om te kijken of je Snapchat marketing ook voor jouw organisatie kan inzetten.

 

Wat is Snapchat

Met de app kan je foto’s en video’s naar jouw volgers sturen. Je kan vrienden volgen, maar ook beroemdheden of bedrijven. De verstuurde foto’s of video’s zijn maximaal 10 seconde zichtbaar voor de ontvanger. Een snapchat in ‘Mijn Verhaal’ is 24 uur lang zichtbaar voor al jouw volgers.

 

Steeds meer bedrijven in Nederland gebruiken snapchat op verschillende manieren als marketingmiddel. Zo kunnen zij nieuwe producten lanceren, promoten en een kijkje achter de schermen geven om het bedrijf te tonen. Met deze manieren gebruiken ze Snapchat net zoals andere social media.

 

Maar Snapchat heeft ook drie unieke manieren waarop je kan adverteren. Het verschil tussen deze mogelijkheden en de standaard mogelijkheden die je op social media hebt, is voornamelijk de interactiviteit. Op snapchat zorg je er namelijk voor dat de gebruiker zelf actief bezig is.

 

Snapchat marketing: de mogelijkheden

    1. De eerste mogelijkheid zijn de videoadvertenties. Een videoadvertentie duurt 10 seconden maar als de gebruiker naar boven veegt kan hij of zij meer informatie krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld de volledige video zien, het artikel lezen, de app installeren of de website bezoeken.
    2. Als tweede mogelijkheid is er de Geofilter. Deze verschijnt wanneer je op een bepaalde locatie bent. De filter zit als een kader op of om de afbeelding / video. Deze kan tonen waar je bent, wanneer je er bent of wat je doet. De filter kan bijvoorbeeld goed in te zetten zijn tijdens een evenement.
    3. De derde mogelijkheid om op snapchat te adverteren is de gesponsorde lens. Hierbij wordt digitale content toegevoegd aan het werkelijke beeld. Zo heb je een filter die hondenoortjes en een hondenneus op je gezicht vertoont wanneer de camera op selfie stand staat. De app heeft zelf een aantal standaard lenzen. Je kan als bedrijf echter ook een lens creëren die een dag zichtbaar is. Zo kan je als pizzeria bijvoorbeeld een filter maken waarbij jouw gezicht veranderd in een pizzaschijf. Hieraan kan jouw merknaam of logo worden toegevoegd.

 

 

Wat komt eraan?

Snapchat marketing is vernieuwend. We leven niet meer alleen in de werkelijkheid maar zijn bezig met de wereld die wij zelf creëren. Virtual Reality en Augmented Reality worden steeds vaker gebruikt. Bij Virtual Reality kom je als gebruiker in een fictieve wereld terecht.

 

Bij Augmented Reality is de echte wereld nog steeds zichtbaar maar wordt er een virtuele laag overheen geprojecteerd. Snapchat loopt hiermee voor op andere populaire sociale applicaties. Je hebt namelijk de mogelijkheid om fictieve elementen toe te voegen aan een live beeld van de werkelijkheid. Een combinatie van realiteit en de virtuele wereld.

 

Waar kunnen wij mee helpen

Snapchat is een interessant medium wanneer je jongeren wil bereiken. In Amerika bestaat de mogelijkheid al om op snapchat te adverteren. Op de hoogte worden gebracht wanneer snapchat marketing in Nederland beschikbaar is? Ben je benieuwd naar creatieve Snapchat oplossingen voor jouw organisatie of ben je geïnteresseerd in de advertentiemogelijkheden op andere sociale kanalen?

Neem contact met ons op!

IM Lounge About the author

info@imlounge.nl

IM Lounge is een Media Performance agency. Wij ontwikkelen media strategieën en doen media-inkoop. Wij zorgen voor de juiste boodschap, voor de juiste doelgroep op het juiste moment. Daarbij geloven wij dat mediastrategie tegelijkertijd met de creatie strategie moet worden ontwikkeld.