Verhoog je effectiviteit met Google AdWords advertentie extensies

Deze content is 9 jaar oud. Graag hiervoor je aandacht als je onderstaande artikel leest.

Voordat er advertentie extensies bestonden, was een advertentie op Google redelijk eenvoudig. Als adverteerder selecteerde je zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden en je maakte een advertentie met een titel (maximaal 25 tekens) en 2 body regels van elk maximaal 35 tekens. Dat zag er 10 jaar geleden zo uit:

zoekmachine marketing

Tegenwoordig is zoekmachinemarketing veel complexer geworden. Niet alleen technisch op het gebied van biedingen, targeting, optimalisaties etcetera. Maar ook in de extra mogelijkheden in je advertenties.

Een van de meest zichtbare ontwikkelingen zijn advertentie extensies. Dit zijn aanvullingen op je basis-tekstadvertentie zodat je deze nog relevanter kunt maken.

Advertentie extensies zorgen in het algemeen voor een hogere CTR

Welke vormen van extensies zijn er?
Onderstaand een kort lijstje van extensies die op dit moment beschikbaar zijn. Ik focus me hierbij op de extensies welke je zelf in dient te richten. Hiernaast zijn er ook nog een aantal extensies die Google (soms) automatisch toevoegt.

 

Sitelink-extensies – deeplinks naar andere pagina’s op je website.

sitelink extensies

Hightlight-extensies – Geven Unique Selling Points aan.

highlight extensies

 

 

Locatie-extensies – De dichtstbijzijnde vestiging.

locatie extensies

 

App-extensies – download direct een app.

app extensies

 

Oproep-extensies – Laat klanten je direct bellen.

oproep extensies

 

Verkopers-beoordelingen – beoordelingen van klanten.

review extensies

 

Recensie-extensies – een quote uit een recensie, inclusief bronvermelding.

recensie extensies

 

Sociale-extensies – laat zien hoeveel volgers je merk heeft.

sociale extensies

 

Formulier (zoek) extensies – laat klanten direct op je site zoeken vanuit je advertentie.

 

Welke advertentie extensies jij als adverteerder toevoegt aan je advertentie is afhankelijk van het doel van jouw advertenties. Is jouw doel bijvoorbeeld directe verkoop, dan wil je wellicht geen telefoonnummer bij je advertentie tonen. Maar wel sitelinks: directe links naar sub-pagina’s in jouw shop.

 

Waarom extensies?
Een van de belangrijkste redenen: advertentie extensies voegen relevantie toe aan je advertentie. Dit kan zorgen voor een (veel) hoger doorklikpercentage. Bovendien: Google weegt het aantal recensie extensies tegenwoordig mee in het algoritme wat bepaalt of jouw advertentie getoond wordt en op welke positie!

 

Gratis!
Het mooie hiervan is, advertentie extensies tonen kost niks extra, je betaalt per klik. Of dat nou op je advertentie of op een extensie is. Voor sommige extensies is het echter wel nodig om je site of andere zaken goed in te richten.

 

De toekomst
Google AdWords ontwikkelt continu en is dus ook constant bezig met het testen van nieuwe extensies. Deze zijn niet voor iedereen toegankelijk, maar IM Lounge kan als Google partner in een zeer vroeg stadium nieuwe mogelijkheden aanbieden.

 

Meer weten?
Wil je meer weten of concreet, welke extensies voor jou relevant zijn? Neem contact op met een van mijn collega’s op via 020 77 275 77 of info@imlounge.nl .

 

 

IM Lounge About the author

info@imlounge.nl

IM Lounge is een Media Performance agency. Wij ontwikkelen media strategieën en doen media-inkoop. Wij zorgen voor de juiste boodschap, voor de juiste doelgroep op het juiste moment. Daarbij geloven wij dat mediastrategie tegelijkertijd met de creatie strategie moet worden ontwikkeld.