De volgende stap in mobile first: Accelerated Mobile Pages (AMP) van Google

Deze content is 8 jaar oud. Graag hiervoor je aandacht als je onderstaande artikel leest.

Accelerated Mobile Pages (AMP)

Onlangs heeft Google Accelerated Mobile Pages (AMP) aangekondigd. Het was al langer duidelijk dat Google zwaar inzet op mobiel en met AMP hebben ze hierin de volgende stap genomen. 2016 is dan ook het jaar waarin het nog belangrijker wordt om in je website rekening te houden met twee SEO punten: mobile en snelheid. En dat is precies waar AMP’s om draaien.

 

Wat is het?

AMP’s zijn uitgeklede, supersnelle aangepaste HTML varianten van webpagina’s. De bedoeling hiervan is dat rijke content met bijvoorbeeld video, tekst en afbeeldingen heel snel geladen kan worden op mobiele apparaten. Google hiervoor een eigen open source framework voor uitgerold.

 

Wat veranderd er aan mijn HTML?

Een groot onderdeel van websites bestaan uit externe javascrips, iframes, zware afbeeldingen en als je een WordPress site hebt, plugins die ervoor zorgen dat je site langzaam wordt. Al deze elementen en scripts worden gestript.

 

Hoe ziet het eruit?

Je kunt zelf al AMP searches uitvoeren door met je mobiele telefoon Chrome te openen en naar http://g.co/ampdemo te gaan.

SEO advies of advies over je website? Neem contact met ons op!

IM Lounge About the author

info@imlounge.nl

IM Lounge is een Media Performance agency. Wij ontwikkelen media strategieën en doen media-inkoop. Wij zorgen voor de juiste boodschap, voor de juiste doelgroep op het juiste moment. Daarbij geloven wij dat mediastrategie tegelijkertijd met de creatie strategie moet worden ontwikkeld.