HET JUISTE MOMENT VOOR INTELLIGENTE MARKETING.

Haak met je marketing campagnes in op de juiste moment. Onderstaande geven we je graag inspiratie voor het kiezen van dit juiste moment.

Wil je sparren over wat bij jouw organisatie past? Neem dan eens contact op of bel ons: 0207727577


Laden Evenementen

Bloody Mary Dag

01 januari 2023 - 02 januari 2023

Bijzondere dag, niet waar? Vraag is of het een dag is om op in te haken? Zorg dat ook jouw content relevant is; op het juiste moment communiceren is daarbij natuurlijk van groot belang. Neem anders eens contact op om de andere stappen van relevante marketing te bespreken.

Nationale Bloody Mary-dag viert het drinken van de Bloody Mary-cocktail, die door sommigen wordt beschreven als de perfecte remedie tegen een kater, ondanks het feit dat het precies datgene bevat waardoor de persoon in de eerste plaats een kater kreeg: alcohol!

Toch is de Bloody Mary een heerlijke en smakelijke drank die meestal wordt gemaakt met wodka, tomatensap, bepaalde kruiden en Worcestershire-saus, on the rocks geserveerd met een stengel bleekselderij of een augurk met dille.

Geschiedenis van de nationale Bloody Mary-dag

De oorsprong van National Bloody Mary Day is misschien net zo gehuld in mysterie en intriges als de geschiedenis van de drank zelf. Zelfs de naam is nogal raadselachtig, met verschillende geleerden die suggereren dat het is vernoemd naar koningin Mary I van Engeland, Hollywood-ster Mary Pickford, of zelfs een serveerster genaamd Mary die werkte in de Bucket of Blood-bar in Chicago. Al deze zijn gegeven als mogelijke naamgenoten.

Het idee dat het “bloederig” wordt genoemd, heeft natuurlijk te maken met het feit dat het grotendeels is gemaakt met tomatensap, dat zoiets als de kleur en het uiterlijk van bloed aanneemt.

Niemand weet precies hoe en waar dit drankje is gemaakt. Er zijn minstens twee verschillende interessante versies van het verhaal achter de creatie en naamgeving van de Bloody Mary.

  1. Fernand ‘Pete’ Petiot, een inwoner van de horeca en een barman die oorspronkelijk uit Frankrijk kwam, beweerde de Bloody Mary te hebben uitgevonden in 1921 toen hij werkte in Harry’s New York Bar in Parijs. Dit was destijds een plek die populair was bij Ernest Hemingway, Rita Hayworth, Humphry Bogart en andere beroemde Amerikaanse expats, en het was jarenlang eigendom van een voormalige Amerikaanse jockey, Ted Sloan. In dit verhaal vond Petiot het drankje uit en noemde het naar koningin Mary Tudor van Engeland, die berucht was vanwege haar executie van volgelingen van het protestantisme.
  2. Dierenarts en schrijver James Rollins daarentegen heeft beweerd dat de Bloody Mary is uitgevonden in de Hemingway Bar in The Ritz Paris. Rollins schrijft hierover in zijn roman uit 2010, Sigma Force 6.5: The Skeleton Key, in een sectie genaamd “What’s True, What’s Not”.

Het feit dat National Bloody Mary Day op de eerste dag van januari plaatsvindt, houdt waarschijnlijk rechtstreeks verband met het feit dat mensen de avond ervoor, op oudejaarsavond, hebben gedronken en gefeest. Dit is een geweldige kans om het feest van de avond ervoor om te toveren tot een nieuwjaarsbrunch en te proosten op het begin van iets nieuws.

Fijne nationale Bloody Mary-dag!

 

Afbeelding van Julia via Pixabay

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Begin:
1 januari
Einde:
2 januari
Evenement Categorie:
Site:
https://en.wikipedia.org/wiki/Bloody_Mary_(cocktail)

OVER IM LOUNGE

WIJ ZORGEN VOOR MEDIA PERFORMANCE

IM Lounge is een Media Performance agency. Wij ontwikkelen media strategieën en doen media-inkoop. Wij zorgen voor de juiste boodschap, voor de juiste doelgroep op het juiste moment. Daarbij geloven wij dat mediastrategie tegelijkertijd met de creatie strategie moet worden ontwikkeld. Neem eens contact op om te overleggen hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen!